Burgul

Burgul

In anumite zone din orient, bulgur-ul reprezinta alimentul de baza. In ultimii ani a inceput sa castige popularitate si in restul lumii.

Bulgur este produs din boabe de grau arnaut. Acestea sunt inmuiate si apoi pregatite la aburi. Dupa uscare este macinat in grade diferite de granulatie. Dat fiind faptul ca graul este deja tratat cu aburi in timpul pregatirii, bulgurul are nevoie de foarte putin timp in apa inainte de a putea fi consumat.

Proprietatiile sale sunt multiple:

– Este o sursă bogată de carbohidraţi, care îţi oferă energie

– Conţine câteva fibre solubile, iar în procent de 90% se găsesc fibre insolubile, acestea fiind cele care ajută alimentele să treacă prin tractul digestiv şi previn constipaţia.

– Bulgurul este şi o bună sursă de magneziu

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Your name

Message

Preț: 32.00 lei

Dimensiune porție

  • 200 g

Ingrediente

  • bulgur
  • /
  • ceapa
  • /
  • condimente
  • /
  • rosii
  • /
  • ulei de masline
  • /